Hogyan használd és tisztítsd meg a csiszológépedet?

Hogyan használd és tisztítsd meg a csiszológépedet?

A csiszológép rendkívül fontos gép a munkánk során. Elengedhetetlen tehát, hogy megfelelően használjuk, és tartsuk karban, hiszen fontossága mellett az ára is meghatározó tényező – az alacsonyabb kategóriás gépek esetén is jelentős költséget jelentenek. 

Nyitás-zárás

A kéziegység kinyitása a legtöbbször a középső rész elcsavarásával történik, amikor kinyílik a kéziegység, és kihúzhatjuk az előző csiszolófejet, és behelyezhetjük az újat. Fontos, hogy a fejet toljuk be ütközésig, majd húzzuk vissza 1-2 mm-t, így nem fog belül súrlódni, ami csökkenti a melegedés esélyét, és egyáltalán nem roncsolja a gép belső alkatrészeit sem.

Fordulat

A csiszológép használatánál nagyon fontos, hogy a fordulatszámot annak megfelelően állítsuk be, pontosan milyen funkcióra használjuk a gépet. Előkészítésnél általában alacsonyabb fordulatot használunk, géllakk csiszolásánál közepes fordulaton, míg műköröm rövidítésénél, zselé vagy porcelán eltávolításánál magas fordulaton dolgozunk.

Érdemes arra ügyelni, hogy amikor befejezzük a fejjel a munkát, akkor ne csak a fordulatszám szabályozót vegyük le 0-ra, hanem kapcsoljuk ki a gépet, hiszen a folyamatosan bekapcsolt gép idővel csökkentheti a gép élettartamát, akár balesethez is vezethet.

Irányváltás

Sokszor van szükség a csiszolási irány váltására. Ilyenkor mindig kapcsoljuk ki a gépet, és várjuk meg, amíg a fej megáll a forgásban, ezután változtassuk csak meg a forgás irányát. A menet közben váltott irány nagyon könnyen leégetheti a gép motorját. Vannak már olyan modern gépek, amelyek az irányváltásnál automatikusan leállítják a forgást, így megelőzve a gép rongálódását.

Égető érzés

Ahhoz, hogy csökkentsük vagy akár elkerüljük, hogy a vendégnek csiszolás közben kellemetlen, égető érzést okozzunk, soha ne egy helyen tartva a fejet csiszoljunk. Mindig mozgassuk a köröm felületén jobbra-balra, fel-le, és ne nyomjuk nagyon erősen a felületre. A finom mozgás, az enyhe nyomás nagymértékben csökkenti az égetés lehetőségét.

Munka befejezése

A munkánk végeztével távolítsuk el a használt csiszolófejet, és helyezzük be a helyére az üres befogószárat, majd így zárjuk vissza a kéziegység tokmányát. Nagyon fontos, hogy üres állapotban soha ne zárjuk vissza a kéziegységet, mert az deformálhatja, tönkreteheti a kézi egység fejet rögzítő apró alkatrészeit.

Tisztítás

A mindennapi tisztítás a por eltávolítását jelenti a gépről és a kéziegységről is, akár egy puha kefével vagy enyhe, kímélő tisztítószeres-nedves ronggyal. Soha ne használjunk erős, agresszív vegyszereket, mert megmarhatják a felületet.

Szétszerelés

Tisztában kell lennünk azzal, hogy a csiszológépek bonyolult szerkezetek, és alapvetően nem célszerű őket szétszerelnünk. Amivel biztosan nem okozhatunk semmilyen kárt, ha egy sűrített levegővel töltött spray-vel időnként átfújjuk a kéziegységet, és a burkolaton látható kis lyukakon keresztül a gép belsejébe rakódott port eltávolítjuk. Ha a gép burkolatának egy része (általában a hátsó része) lecsavarható, azt nyugodtan megtehetjük, óvatosan itt is kifújhatjuk a spray-vel a berakódott port.

Ennél tovább azonban nem szabad mennünk. Sose szereljük szét a gépet, mert a benne lévő apró alkatrészek, főleg a kis golyók kieshetnek a helyükről, és jó eséllyel nem fogjuk tudni visszatenni a helyére, ezután pedig mindenképpen szervizbe kell majd vinnünk.

Jól látható tehát, hogy néhány apró dologra történő odafigyeléssel megóvhatjuk gépünket az idő előtti sérülésektől, így csiszológépünk hosszú ideig hű társunk lehet. Szívesen kipróbálnál egy új professzionális műkörmös csiszológépet?  Válaszd Nail Drill Touch vagy UFO Nail Drill termékünket!

Forrás: Perfect Nails

Szólj hozzá

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.